Blog

Düz Tabanlık Hangi Sorunlara Yol Açar?

Düz tabanlık probleminde, ayak kavisi çökmeye başlarken aynı zamanda topuk dışa doğru kaymaya başlamaktadır.  Dolayısıyla ayağın şekli değişirken yapısı da bozulmakta ve ayak olması gerektiği gibi yere basamamaktadır. İnsan vücudunun belirli bir duruşu vardır. Bu duruşta her bir kemiğin, eklemin ve kasın fonksiyonu vardır ve bunlar birbirleriyle uyumlu şekilde çalışmaktadırlar. Ayaklarda ortaya çıkan bir problem doğal olarak vücudumuzun diğer bölgelerini de etkilemektedir. Düz tabanlığın neden olduğu en büyük sorunlardan biri ayakta hissedilen ağrıdır. Bununla birlikte düz tabanlık sadece ayakta değil diz ve bel gibi vücudun diğer bölgelerinde de ağrı ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Düz tabanlığa bağlı olarak dizde ve belde duruş bozukluğu ortaya çıkabilmekte ve bu da birtakım problemlere yol açabilmektedir. Ayrıca düz tabanlık aşilde kısalığa neden olabilmektedir. Düz tabanlıkla birlikte ortaya çıkan aşil kısalığının müdahale edilerek tedavi edilmesi gerekmektedir.

Düz Tabanlık Hangi Sorunlara Yol Açar?düz tabanlık hangi sorunlara yol açar

Doğuştan ya da sonradan oluşabilen düz tabanlık problemi erken dönemde tespit edilip gerekli tedavi mutlaka uygulanmalıdır. Hastalığın durumuna göre gerek ameliyat dışı yöntemlerle gerekse ameliyatla düz tabanlık tedavisi yapılabilmektedir. Eğer zamanında teşhis edilip önlem alınmazsa düz taban hastaları ileri yaşlarda, yaşlılık döneminde yürüyemeyecek duruma gelebilirler. Sağlıklı yaşamın hareketli bir yaşamdan başladığı, hareketli bir yaşamında sağlıklı ayaklardan başladığı unutulmamalıdır.

12 Aralık 2018 Genel
About Düz Tabanlık

1967 Ankara doğumlu olan Tahir Öğüt, 1991 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden derece ile mezun olmuş, 1992 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) neticesinde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nı kazanmış ve 1997 yılında bu fakülteden Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olarak mezun olmuştur. Prof. Dr Tahir Öğüt askerlik görevini 16 ay olarak 1998-99 yılları arasında yapmıştır. 1999 yılı sonbaharında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda açılan başasistanlık kadrosuna başvuran Prof. Dr. Tahir Öğüt, 10 aday arasından seçilerek aynı Anabilim Dalı’nda başasistan olarak göreve başlamıştır. O dönem meydana gelen deprem nedeniyle bu yeni görevinin ilk 3 ayında kadrosuz ve gönüllü olarak çalışmıştır. Dr. Tahir Öğüt 2001 senesinde bir ay süre ile İtalya’da İlizarov cerrahisi, 2002 senesinde 3 ay süre ile Hollanda’da ayak ve ayak bileği cerrahisi üzerine çalışmıştır. 2005 yılı Nisan ayında Doçent ünvanı almaya hak kazanan Dr. Tahir Öğüt, 2006-2007 yılları arasında 6 ay süre ile A.B.D.’nin North Carolina eyaletindeki Duke Üniversitesi’nde ayak ve ayak bileği cerrahisi üzerine çalışmıştır. 2011 yılında Profesörlük ünvanı almıştır. 2000 yılından beri Ayak ve Ayak Bileği Cerrahisi ile ilgilenen ve her geçen sene bu alanlarda daha da yoğunlaşan Dr. Tahir Öğüt’ün pratiğinde “ayak ve ayak bileği cerrahisi” 2007 yılından itibaren tüm Ortopedi ve Travmatoloji olgularının %80-90’ını oluşturmaktadır. Uluslararası referans niteliğinde 50 civarında yurt dışı makalesi olan Dr. Tahir Öğüt birçok kez Avrupa ve A.B.D.’de davetli konuşmacı olarak sunumlar yapmıştır. A.B.D.’de 2010 yılında yayımlanan ve bugün tüm dünya Ortopedistleri’nin Ayak-Ayak Bileği Cerrahisi Dalı’nda faydalandıkları prestijli bir kitapta “ayak bileği artroskopisi” ile ilgili bir bölümü yazmıştır. Ayrıca yine A.B.D.de yayımlanan ve yurtdışında tüm ayak-ayak bileği cerrahlarının “bibel” olarak niteledikleri bir klasik kitabın 2014 yılı basımında Dr. Öğüt’e ait 3 adet ameliyat tekniği videosu yayımlanmıştır. Avrupa’da yayımlanan diğer değerli bir bilimsel kitapta da Dr. Öğüt bir bölüm yazmıştır. Ülkemizde Ayak ve Ayak Bileği Cerrahisi Derneği’nin kurucu ve yürütücülerinden olan Dr. Tahir Öğüt 2010 yılında EFAS (Avrupa Ayak ve Ayak Bileği Cerrahisi Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen ilk Türk hekim olmuştur. Aynı zamanda AOFAS (Amerikan Ortopedistleri Ayak ve Ayak Bileği Cerrahisi Derneği)’in de aktif üyesidir ve Ayak-Ayak Bileği Cerrahisi üzerine periodik olarak A.B.D.de yayımlanan bu alandaki en prestijli bilimsel dergide 6 yıldır hakemlik görevi yapan ilk Türk ortopedist’tir. İstanbul Erkek Lisesi mezunu olan Prof. Dr. Tahir Öğüt İngilizce ve Almanca konuşabilmektedir.

Leave a Reply